pátek 25. května 2012

Filip po roce



Ode dneška za týden to bude rok, co mi synovec Filip poprvé zapózoval. 
Má krapet větší háro než vloni 1. června:-)

čtvrtek 24. května 2012

Dravci

Měla jsem možnost se s naší MŠ zúčastnit vystoupení společnosti Seiferos, která nabízí prezentaci letových ukázek dravců a má také stanici pro zraněné a handicapované dravé ptáky.
Zkusila jsem si samozřejmě s patřičnou ostražitostí nafotit některé zblízka, jen se mi nedařilo upoutat jejich pozornost, spousta z nich mi ukazovala pořád jen záda, na zavolání ani zvuky kupodivu nereagovali :-))



















čtvrtek 10. května 2012

Karolínka

A máme tady další kamarádku ulovenou na pískovišti, sousedka Karolínka.








pondělí 7. května 2012

První letošní pouť

Tak a máme tady opět rodinné dokumentační albumovky:-)
Zuzčina první letošní pouť, vůbec první v našem blízkém okolí. Letos si to užívala naprosto dokonale, tak vysmátá a šťastná na kolotočích ještě nikdy nebyla... Nadšená, že byla hlavní řidička autíčka, byla skvělá žokejka a taky pomohla labuti, aby je vynesla do oblak... Třešnička na dortu byla tatínkova trefa do kytičky ve střelnici... se mi teda neplánovaně podařilo zachytit pád "zastřelené" květinky...












neděle 6. května 2012

Rozhledna Tlstá hora Púchovskej doliny u obce Dohňany


Rozhledna Púchovskej doliny u obce Dohňany a rozhledna Na Vartovně v Senince byly postaveny v rámci projektu česko-slovenské přeshraniční spolupráce. Zajímavostí je, že obě leží ve stejné nadmořské výšce 651metrů. Architektonicky je ale ta púchovská podobná spíše rozhledně na Čubově kopci. Rozhledna je situována na Tlstej hore, má 6 pater a výšku 21,5 metru. Za pěkného
počasí můžete z posledního patra vidět Javorníky, Kysucké vrchy, Vrátnu s Martinskými hoľami, Malou Fatru, Kľak a Strážovské vrchy, nebo také Vršatská bradla i nejvyšší vrchol Súlovských skal Velký Manín.