pátek 29. června 2012

Andělíny

Dnes jsme se rozloučili ve školce s druhou paní učitelkou ve školce a Zuzka předala Andělku velkou asi 14 cm, plněnou levandulí.




pátek 22. června 2012

Andělka

Dneska jsme se loučili s paní učitelkou, která měla Zuzku ve školce od jejího nástupu ve 2,5 letech celé tři roky. Vzpomínala, jak do školky nastoupil malý prcek s krátkýma culíčkama a teď je z ní velká dlouhovlasá a chytrá slečna.
A protože jako dárky předávám svoje výtvory, tak jsem se odhodlala a poprvé zkusila vyrobit Andělku. Není dokonalá, ale snad paní učitelce přinese štěstí a když se na ni podívá, tak si na Zuzku vzpomene. My určitě vzpomínat budeme.
Včera jsem narychlo udělala malé úpravy, trošku jsem jí zkrátila vlasy a přidala srdíčko plněné levandulí, tak jsem ji stačila blejsknout už jen doma.










úterý 19. června 2012

Po roce na Slapech

Letos jsme podruhé jeli na sraz s holkama z ručních prací na Slapy, který byl minulý víkend. Počasí se teda moc nevyvedlo - půlka propršela, ale děti si to užily maximálně, trampolína byla opět plně využitá, letos z ní dokonce nikdo nevypadával (jako vloni jeden po druhém). Fotky jsou opět jen dokumentační, aby vůbec nějaké byly, některé jsem blikala na automat, lepší než žádné. Doufám, že příští rok nám to setkání zase vyjde a počasí bude moudřejší než letos.
Zuzka se těšila hlavně na kamarádku Nicolku a když přijela asi tři hodiny po nás, tak se MUSELY okamžitě nasadit brýle, protože Nikča je přece nosí taky a tak jsou dvojčata :-)
















pondělí 18. června 2012

Lačnovské rybníky









Tři Lačnovské rybníky sa nachází u obce Lačnov nedaleko Horní Lidče. Slouží zejména ke sportovnímu rybolovu, v době tahu a také za potravou přilétají některé druhy vodních ptáků, např. volavka popelavá, čírka obecná a modrá, vzácněji lžíčák pestrý a hvízdák euroasijský. Z hnízdících druhů vodních ptáků se zde vyskytuje např. kachna divoká, polák chocholačka nebo slípka zelenonohá.